Ik ben head-over-over-hiel verliefd op de nieuwste Jodie-tas van Bottega Veneta


toen Daniel Lee het bewind overnam van Tomas Maier in Bottega Veneta, een geheel nieuwe Bottega presenteerde zich. De Bottega Boom werd gehoord rond de modewereld. Er was een lust voor het merk dat niet zo intens werd gevoeld voordat Lee bij het legendarische Italiaanse huis kwam. En sinds zijn benoeming heeft hij hit vrijgegeven na begeerbare hit, zoals de Pouch en de gewatteerde cassette. Lee’s tassen leken de perfecte balans te vinden tussen klassieke ontmoeting modern met vakmanschap en kwaliteitsleer die op de voorhoede van zijn tassen bleef. Om nog maar te zwijgen van het iconische Intrecciato Weave van Bottega bleef voorop.

Bottega Veneta Mini Jodie
via Bottega Veneta

$ 1.900

Vervolgens kwam de Jodie Bag van Lee, wat natuurlijk een onmiddellijke hit was, geliefd bij beroemdheden, beïnvloeders en ons eigen team ook. Ik heb zelf ook begend, vastgemaakt en sprak over wat meer de Jodie -tas. Het is een echt verbluffende tas en straalt dat klassieke Bottega -gevoel uit met een bijgewerkt chique gevoel. Het is een bijgewerkte versie van een klassieke Bottega -tas, verkrijgbaar in meerdere maten en kleuren en het blijft bovenaan mijn (toegankelijke) verlanglijst.

De Bottega Veneta Gededed Jodie

Maar als ik eerlijk ben, is de tas waar ik echt van droom (als geld geen object was) de Bottega Veneta Gededed Jodie. Ik zag onlangs deze kussenachtige, gewatteerde mini die deel uitmaakt van de Jodie -lijn en ik kan er niet op stoppen erover na te denken. Het is gemaakt van dezelfde Intracciato-techniek, maar beschikt over gewatteerd leer en een gebogen, bijna halve maanachtige vorm. Ik ben gewoon geobsedeerd.

Bottega Veneta Gededed Jodie
via Bottega Veneta

$ 4.500

Ik vind het geweldig dat deze tas er zo klassieke Bottega uitziet, maar met een bijgewerkte, moderne draai. De gewatteerde Jodie wordt niet zoveel gezien als de klassieker, en het kleuraanbod is ook minimaal, waardoor het een meer onder de radarkeuze is. Het prijspunt is echter veel speaper dan de Mini Jodie, die binnenkomt op $ 4.500 versus $ 1.900. De kwaliteit en vakmanschap van Bottega rechtvaardigen zijn prijskaartjes, maar het grimmige verschil in dit geval maakt me een beetje perplex, omdat de grootte van beide tassen vergelijkbaar is.

Prijs opzij, welke heeft jouw voorkeur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *