Koop de tas waar je van houdt, niet degene die je zult verkopen


merken zoals Chanel blijven groot inzetten op iconische, klassieke ontwerpen met bewezen blijvende kracht. Hun klassieke flap en 2,55 reissuele tassen zijn al tientallen jaren in de buurt. De constante investering van Chanel in het opmerken van deze tassen heeft geleid tot een voortdurende (en groeiende) vraag naar deze Evergreens, waardoor Chanel steeds grotere prijzen is. Dit is goed nieuws voor degenen die deze tassen kopen, omdat ze een hoge wederverkoopwaarde zullen hebben als hun eigenaren van gedachten veranderen.

Maar wat als je deze stijlen niet leuk vindt? Wat als het verlangen van je ware hart een seizoenszak is, maar de wederverkoopwaarde is veel lager?

We kunnen ze niet allemaal kopen

Als geld geen object was, koop dan elke zak die je wilt. Helaas kunnen de meesten van ons niet alles kopen wat we willen. Dus we hebben het budget en ons budget kan af en toe een mooie tas toestaan. Omdat deze tassen niet goedkoop zijn, kunnen we deelnemen aan een beslissingsproces waarbij we de voor- en nadelen van verschillende tassen wegen om uiteindelijk op één te beslissen. Een van de grootste elementen die sommige mensen beschouwen, is de wederverkoopwaarde van een tas. Dit betekende dat groenblijvende nietjes zoals de Chanel mini-flap terechtkomt op de lijst met tassen om te kopen vanwege hun hoge wederverkoopwaarde …

… zelfs als iemand niet echt van de tas houdt.

Chanel Classic Single Flap Bag
Via Rebag

$ 6.590

Koop waar je van houdt

Op het PACHTSFORUM beginnen verschillende discussies met het besluitvormingsproces tussen zakken met hogere wederverkoopwaarde versus meer seizoensgebonden stijlen. Op het Dior Forum zijn er typisch draden over het kopen van een 30 Montaigne of een Bobby-tas waar vrouwen zich afvragen of ze de dame Dior in plaats daarvan zouden moeten krijgen, omdat de dame Dior permanent is en een hogere wederverkoopwaarde heeft. Ze werden eerst verliefd op de 30 Montaigne, maar denken dat het misschien beter is om de dame Dior te kopen voor een lange levensduur en een hogere wederverkoopprijs.

In deze gevallen stel ik aan om te kopen waar je verliefd op bent geworden. Waarom zou je genoegen nemen met iets anders?

Dior Box Calfskin Medium Bobby Bag
Via fashionphile

$ 3.120

Hoe zit het met wederverkoopwaarde?

Ja, het kiezen van de seizoenszakken waar je van houdt, kan betekenen dat je veel geld verliest als je ervoor kiest om de zak op de weg te verkopen. Maar heb je dit overwogen: dat je op zijn minst veel meer hebt genoten als en wanneer je ervoor kiest om ermee te scheiden? Het is bijna als het huwelijk (ik ben extreem met dit voorbeeld) waar iemand met een persoon trouwt die alle rechterdozen (zoals goede financiën, wordt gepleegd, zorgzaam, eerlijk, enz.) Maar is niet echt verliefd op hen . Trouwens, als je de tas krijgt met de hogere wederverkoopwaarde waar je niet zoveel van houdt, dan blijf je nog steeds denken aan die seizoenszakken die je nu hebt gemist.

Onze smaak verandert

Als we van een seizoenszakken houden die waarschijnlijk een lage wederverkoopwaarde heeft, loopt het het risico op het kijken van gedateerd (omdat het waarschijnlijk in een zakontwerp is dat niet het volgende seizoen zal worden vernieuwd). Maar dat is goed. De mode-industrie is geschikt voor een zeer menselijke eigenschap: we vervelen zich met wat we hebben en zoeken naar het volgende nieuwe ding. Dat is waarom ontwerpers elke seizoen nieuwe collecties maken. Dat is ook een van de redenen waarom zoveel tassen eindigen op de wederverkoopmarkt. We vervelen me gewoon met hen, zelfs met de meest “klassieke” stukken.

Ik weet dat dit kan betekenen dat we moeten kopen wat een hoge wederverkoopwaarde heeft in plaats van wat we liefhebben, omdat velen van ons toch gedoemd zijn om te scheiden met onze tassen. We kunnen net zo goed meer geld uit het proces krijgen. Maar ik denk niet dat je zo blij met die tas zou zijn. Kochten we niet wat ons gelukkig maakt, tenslotte? Als geld is wat je bent, dan zou ik geen geld uitgeven aan tassen als ik jou was omdat er veel betere investeringen zijn met veel grotere rendementen.

Je zult je misschien vervelen met de seizoenszakken die je verliefd bent geworden op jaren op de weg. Maar je hebt er tenminste grondig genoten voordat je ervoor koos om ermee te scheiden. Ik denk dat het veel beter is dan het kopen van een tas waar je lauw bent en nooit echt voelen hoe het is om de tas te krijgen die je hart verlangt.

Denk aan de veel lagere wederverkoopwaarde als de kosten van geluk. Ik zou dat liever betalen dan een tas kopen die ik niet echt leuk vind.

Dior 30 Montaigne Flap Bag
Via fashionphile

$ 3.395

Wat ik heb geleerd van verzamelen

Bijna geen van mijn eigen tassen heeft een hoge wederverkoopwaarde. Ik koop meestal wat ik leuk vind. Ik weet dat veel Hermès en Louis Vuitton Herentassen een veel hogere wederverkoopwaarde hebben dan de tassen die ik bezit, maar ik hou niet van ze. Ik kan gewoon geen tas krijgen met een hoge wederverkoopwaarde waar ik niet van hou, zelfs als het me kost als ik ze verkoop. Ik heb manieren gescheiden met verschillende tassen omdat mijn smaken zijn veranderd. Zakken die ik aanvankelijk heb geobsedeerd, zoals de Givenchy Nightingale Messenger en de Fendi Monster Rugzak, werden met substantiële verliezen verkocht (ik verloor meestal 80% van wat ik heb betaald). Natuurlijk wilde ik meer geld terug, maar ik weet waarom ik ze heb gekocht. Ik hield echt van hen en genoten van hen grondig voordat ze uiteindelijk uit de liefde vielen en scheidden op manieren. Voor mij, dat is de moeite waardlage wederverkoopwaarde.

Het is ook door te krijgen waar ik van houd dat ik nog steeds wat tassen heb toen ik voor het eerst de ontwerperzakken meer dan 14 jaar geleden begon te kopen. Ik zal nooit deelnemen aan mijn zachte lederen prada-koffer, nog steeds een van mijn favoriete tassen in mijn hele collectie. Ik besloot tussen het en een epi lederen Louis Vuitton Bag met een veel hogere wederverkoopwaarde dan deze Prada. Toch ben ik blij dat ik de Prada heb gekozen.

Dus de volgende keer vangt een nieuwe tas je oog, en je valt het hoofd over hielen ervoor, pak het dan als je volgende tas. Who cares als de wederverkoopwaarde laag is! Als iedereen de tassen alleen met hoge wederverkoopwaarde heeft (en er zijn er maar heel weinig), dan zouden onze taswaarnemingen behoorlijk saai worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *