Bekijk Hedi Slimane’s eerste startbaan tassen voor Céline, want je zult ze uiteindelijk moeten zien


Ik krijg niet Hedi Slimane’s Slim-Cut, Sigarette-Wording, Party Girl Schtick, dus als je denkt dat het goed is , je kunt waarschijnlijk gewoon naar de foto’s gaan – we kijken naar het leven in fundamenteel verschillende manieren, en je zult waarschijnlijk boos op me worden voor wat ik ga zeggen. Als je nerveus bent geweest over welke afspraak van Slimane als de opvolger van Phoebe Philo in Céline zou kunnen aangeven voor een merk waarvan het moderne beeld is gebaseerd op de liefde en het begrip van Real, live, werkend, moederen, volledig functionele volwassen professionele vrouwen, nou hier voor jou. Slimane debuteerde zijn eerste Céline (Celine? Hij sloeg het accent van het logo, maar het is onduidelijk of het ook is verwijderd van de bedrijfsnaam als een hele) collectie in Parijs laat vorige week, en nu moeten we erkennen dat hij erkent wat we hebben altijd gevreesd. Hij nam zijn enige en enige idee, dat momenteel nog steeds in het proces is om versleten te worden bij Saint Laurent, en omzette het op zijn nieuwe werkgever, tot aan de handtassen. Niets van wat er was vóór overblijfselen.

Bij YSL zet Slimane zelden handtassen op de landingsbaan, maar in zijn debuut, kregen we een paar uit hem. Ze hebben een exotische versie van de Céline 16-tas opgenomen die hij een paar weken geleden in de wereld op Lady Gaga’s arm stelde, evenals een zadeltas in dezelfde ontwerpfamilie. Die tassen zijn prima, als een beetje voorspelbaar en indistint, en hoewel ze me niet laten zwijmen, heb ik geen echt probleem met hen. Veel erger zijn de flapzakken van de collectie, die een groot C-logo hebben dat beheert, laat je weten dat Slimane probeert een grap over Chanel te maken (zoals hij vaak deed in Saint Laurent met zijn gewatteerde tassen), maar ook niets positief in de weg van esthetiek. Het is gewoon een grote OL ‘SANS-SERIF C op een zak die, nogmaals, niet bijzonder onderscheidend zonder.

Het derde element van de tascollectie van de startbaan was een reeks langwerpige flapkoppelingen, die doet denken aan een late-80s of vroege jaren 90 esthetisch waarvan Slimane vaak een ventilator is. Ze waren prima. Dat is de beste die ik kan opbrengen over deze collectie: delen ervan waren prima, anderen waren beslist niet. Ik ken geen persoon die op de mode werkt die mooiere dingen had om te zeggen dan dat, en ik kan niet wachten tot Phoebe Philo opnieuw verblijft, bij een ander merk, of misschien een eigen merk.

[Foto’s door middel van Vogue Runway]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *