Zijn indie -ontwerpers de toekomst van mode?


De handtasmarkt wordt gedomineerd door enorme designermerken en veel valt onder hetzelfde luxe conglomeraat, maar in de afgelopen jaren hebben een hele reeks kleinere ontwerpers golven op de markt gemaakt. Het is betwistbaar dat deze trend in 2012 begon, met de introductie van het in New York gevestigde merk Mansur Gavriel. Het originele indieferk, de bucketbag van Mansur Gavriel barstte op het toneel en werd meteen een hit onder de veel elite -insiders van de mode. Redacteuren, beroemdheden en slimme consumenten begeerden zich na het felbegeerde, enjacht van het merk, tas. Mansur Gavriel’s schijnbaar ‘s nachts succes maakte de weg vrij voor alle indie -merken die daarna kwamen, deels omdat ze zowel handelaren als kopers overtuigden om veel meer open te staan ​​voor winkelende merken dan premium ontwerper. Een naam voor zichzelf maken op de markt is tegenwoordig geen gemakkelijke prestatie. Handtasliefhebbers zijn meestal veel comfortabeler en plaatsen hun dollars in handen van een merk dat ze herkennen – een die een legendarische geschiedenis heeft en jaren van een goede staat van dienst om het te ondersteunen. Dit maakt het uitzonderlijk moeilijk voor opkomende merken om succes te zien, en daarom is het verhaal van Mansur Gavriel nog veel inspirerend.

In de afgelopen 3 jaar zijn er in groten getale nieuwe tasmerken opgedoken, veel vallen onder hetzelfde hedendaagse prijs. Hoewel nieuwe merken fris en opwindend zijn, wat consumenten die het zat zijn om dezelfde 4-5 ontwerpers steeds opnieuw te zien, die hype ook snel kan vervagen. Hedendaagse tassen, die een fractie kosten van wat een premium ontwerper zou in rekening brengen voor dezelfde grootte en vorm, zijn veel meer wegwerpbaar. Het is betwistbaar dat hedendaagse tassen veel meer werken als een ‘snelle mode’ -item – denk aan Zara of Forever 21 – ze zijn een paar seizoenen goed en dan verliezen ze hun glans. Als een merk echter de juiste balans tussen trendy en klassiek kan vinden, is het met kwaliteitsmateriaal mogelijk dat ze een paar jaar blijven hangen, en Mansur Gavriel is het beste voorbeeld. Maar hoe zit het, 30, 40 of zelfs 50 jaar later? Zijn deze indie -ontwerpers de toekomst van mode?

We hebben diepgaand besproken hoe nieuwe handtasmerken links en rechts opduiken, en ondanks de frequentie waarmee nieuwe tasmerken verschijnen, lijkt het erop dat veel van hen niet snel ergens heen gaan. Staud, Little Liffner en Danse Lente zijn huidige hete indie -picks. De vraag blijft echter over, wanneer de hype sterft, kan een van deze merken zichzelf tot ver in de toekomst in stand houden? Mansur Gavriel was in staat om op de hype te rijden en zijn teenachtige start te maken in een volwaardige merknaam, maar ze waren de eerste. Kan een van deze nieuwe merken hetzelfde doen of zullen ze net zo snel verdwijnen als ze kwamen?

Little Liffner Little Lady Swirl Bag ($ 475)

DANSE LENTE PHOEBE BIS ACETATE SLUITINGSBAG ($ 495)

Manu Atelier Cilinder Carry Bag ($ 400)

Veruit Amber Carry Bag ($ 715)

Staud Moon Bag ($ 295)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *